Brouwerij De KipBier uit Zeeuws Vlaanderen

Brouwerij De Kip is in mei 2014 gestart als brouwerij huurder door Jos Huijgens uit Ossenisse.

Brouwer Jos aan het proeven

Jos Huijgens, brouwer uit OssenisseBier uit Zeeuws Vlaanderen

Jos is in 1992 in zijn toenmalige woonplaats Bergen op Zoom gestart als hobbybrouwer. In 2004 bouwde hij een mooie hobbybrouwerij in de schuur bij zijn huidige woning in Ossenisse te Zeeuws-Vlaanderen. Hier brouwde hij regelmatig bier in ketels uit de gaarkeuken van een afgebroken verzorgingstehuis  en werden ook de bieren ontworpen die Jos elders brouwde.

In 2015  kwam hij terecht bij ’t Hofbrouwerijke in Beerzel, waar hij, onder toeziend oog van de brouwmeester, zelf zijn eigen bier kon brouwen. En omdat deze brouwerij te kennen gaf te gaan uitbreiden, besloot Jos de installatie van ’t Hofbrouwerijke over te nemen en in Ossenisse te gaan plaatsen.

De installatie is intussen operationeel, en Jos brouwt nu per brouwdag 10 hl bier tegenover ¼ hl met de oude hobby-installatie.  De lagercapaciteit is van 850 liter naar 5000 liter gegaan, dus het is nu toch wel een heuse brouwerij.

BierPionierJos Huijgens

Hop

01. HOP

Hop is in, en ook wij experimenteren graag met nieuwe hopsoorten. Onze hop komt van de beste leveranciers uit de Benelux, die deze, goed gecontroleerd en geselecteerd, inkopen over de hele wereld. En met de juiste dosering geeft hop net dat beetje extra wat je graag proeft, zonder overheersend te zijn.

Gerst

02. GERST

Gerst wordt over de hele wereld verbouwd, maar één van de belangrijkste voorwaarden voor een goede gerst is de grond. Op kleigrond gedijt de gerst perfect, en laten wij nu net in Zeeuws-Vlaanderen gevestigd zijn, waar de mooiste gerst op kleigrond wordt verbouwd. Natuurlijk dat er hier dan ook een mouterij is om deze gerst te verwerken, en daar komt onze mout dan ook vandaan.

Biertje van Brouwerij de Kip

03. GIST

De invloed van de soort gist op de smaak van bier is enorm. De kwaliteit van biergisten is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en wij maken hier gebruik van: we werken met de beste korrelgisten van vooral Fermentis, maar zo nu en dan ook Lallemand en Mauribrew. Stuk voor stuk topproducten waarvan je de kwaliteit in onze bieren herkent.

Krielkip

04. OVERIG

Naast de basale ingrediënten zoals water, mout en gist, voegen we soms ook andere ingrediënten toe. Denk hierbij vooral aan kruiden, maar soms ook maisvlokken, rijstvlokken of bijzondere suikers zoals candij- of rietsuiker. Maar ook hierbij geldt: alleen de beste kwaliteit van de beste leveranciers!

To beer or not to beer that’s the question - William Shakesbeer

VERKOOPPUNTEN

In 2018 komen er een hoop verkooppunten bij, zowel voor aankoop als gelegenheden om te drinken.

OOK OP ONZE WEBSITE?

Neem (een deel van) ons assortiment op in jullie kaart en dan vermelden we jullie naam hier met desgewenst een link naar jullie eigen website. Twee vliegen in één klap: een extra vind-mogelijkheid plus extra heerlijke bieren in het assortiment!
de Biecht

Het biermenu bij café De Biecht. Heb je ons bier al ontdekt?